Oldaltöltés kihagyása

Gabona Partnerség Találkozó

A Bácska hagyományosan az agrárium központja. Megfelelő hely Magyarország legnagyobb agrárkikötője a lebonyolításnak, ahol rövid, frappáns szakmai előadásokat tartanak a résztvevők saját szakterületükről, problémáikról, jobbító szándékú javaslataikról. A kampánymunkák előtt mindenki tájékozódhat a várható termésről, feldolgozói, szállítói kapacitásokról, eladói-vevői szándékokról, árakról. Kiváló lehetőséget nyújt a résztvevőknek, hogy egy helyen gyakorlatilag minden érintett partnerükkel személyes tárgyalásokat folytathassanak.

Újdonsága konferenciánknak, hogy a szakmai körök nem önmaguk társaságában értekeznek, hanem a komplex agrárüzletág teljes keresztmetszetében érintett cégek, vállalkozások ülnek egy asztalhoz.

Korábban Magyarországon hagyományosan az aratás előtti konferenciát a MÁV rendezte. A MÁV átszervezésével ez a nagyon fontos szakmai összejövetel abbamaradt. Társaságunk felmérve a gazdasági űrt, teljessé téve az agrárüzletben érdekelt résztvevőket a szántóföldtől a fogyasztóig, 2009-es évben hagyományt teremtve megrendezte az első Bajai Gabona Partnerség című szakmai konferenciát.

A konferencia két fő területet ölel fel:

  • Konferencia: szakmai előadások, cégbemutatók, szakminisztériumok, szakmai érdekképviseleti szervek képviselői, vízi, vasúti, közúti szállítmányozók, termelők előadásai.
  • Csoportos és kétoldalú szakmai megbeszélések, egyeztetések: a konferencián részt vevők (bajai és egyéb partner kikötők, termelő, feldolgozó, kereskedő, szállítmányozó, szolgáltató cégek, és ezek szövetségei, érdekképviseletei) megbeszéléseket folytatnak meglévő és lehetséges partnereikkel.

Eddigi évek előadói között voltak a különböző ágazatok szereplői, képviselői, így a szakminisztérium képviselője, vízi, vasúti, közúti szállítmányozók, a termelők ill. egyéb szakmai képviseletek szemszögét is megismerhettük.

Konferencia sorozatunkat egyre nagyobb érdeklődés övezi, egyre nagyobb létszámban és egyre több országból érkeznek résztvevők. Vendégkörünket az elmúlt évben mintegy 10 országból (Magyarország, Belgium, Hollandia, Németország, Ausztria, Románia, Szlovákia, Szerbia, Horvátország, Ukrajna), 250 résztvevő tette ki.  A nagy érdeklődésre való tekintettel 2016-ban első alkalommal nyilvánosan meghirdetett „előestével” bővült a Bajai Gabona Partnerség programja. Az előestén egy vacsorával egybekötött kötetlen szakmai beszélgetést tartottunk a szakminisztériumok, érdekképviseleti szervek és a szakma képviselőivel. Az „előeste” megtartását szintén hagyománnyá kívánjuk tenni.